maandag 22 juni 2009

De onzichtbare bergen in Huaraz

We nestelen ons enkele dagen in een stille (!) hostal waar er (zowaar) OOK nog warm water uit de douche komt, een paradijs! Aan de voet van de indrukwekkende Cordillera Blanca plannen we enkele wandelingen in de valleien van de witte reuzen die tot 6700 m reiken. Wanneer we vroeg in de ochtend onze tocht beginnen, zijn de bergen verscholen in een dik pak mist en begint het op de koop toe te regenen. We sturen onze plannen dus een beetje bij en brengen wat meer tijd door bij de prachtig azuurblauwe gletsjermeren waar de zonnenstralen net nog reiken.

De volgende dag schijnt de zon hoog aan een blauwe hemel maar ons ambitieus wandelplan naar een oude tempel wordt gedwarsboomd door onwetende locals die ons volledig in de verkeerde richting sturen, waardoor we na een uurtje van hot naar her lopen een beetje wanhopig in een taxi springen.

Onze culinaire ervaringen in Huaraz zijn gewaagd aan onze wandelingen. Cavia is hier de specialiteit! Het lijkt wel meer op een gevecht dan een avondmaal, want de beestjes hebben een taai velletje. De beloning is nogal schaars aangezien er bijna geen vlees aan zit. Maar met een lekkere Pisco Sour spoelen we alles door en zijn we klaar om terug naar de Peruviaanse kust te keren!

Geen opmerkingen: