donderdag 2 juli 2009

De zandkastelen van de Moches in Trujillo

We kiezen resoluut voor een hostel aan het strand Huanchaco, waar alles net iets trager gaat dan in het drukke Trujillo dat 10 km verderop ligt. Druilerige wolken worden gelukkig snel vervangen door een zwak zonnetje, waardoor slenteren op de dijk langs rieten bootjes een ideale bezigheid is.

De streek van Trujillo was het voormalige koninkrijk van de Moche's (de voorlopers van de Inca's), met Chan Chan als meest indrukwekkende restant van hun cultuur. De volledige stad was opgebouwd uit zand, maar jammer genoeg is door erosie het overgrote deel van Chan Chan weggespoeld.

Huaca de la Luna is al even indrukwekkend. Honderden jaren was deze tempel bedolven onder het zand, waardoor de kleurrijke schilderingen opmerkelijk goed bewaard gebleven zijn. Hier maken we ook kennis met volgens ons de lelijkste honden ter wereld. Dit haarloze ras was al in de tijd van de Moche's een heilig ras en is dat nog steeds. Met een lichaamstemperatuur die enkele graden hoger is dan bij andere soortgenoten is dit beest een perfect middeltje tegen reuma of gewoon als sjaal in koude dagen.

We nemen niet graag afscheid van de kokkin in onze hostal, die de beste pannenkoeken maakt in Zuid-Amerika, maar de tijd vliegt en Liesje's maand is al over de helft..
.

Geen opmerkingen: