dinsdag 16 juni 2009

Nazca en de mysterieuze lijnen


We trakteren ons op een heuse bus cama (pure luxe!) voor de nachtelijke rit van Cusco naar Nazca, waardoor we lekker uitgeslapen in een sesna-vliegtuigje kunnen stappen om een vlucht te maken boven de bekende Nazca lijnen. Die vlucht is elke cent waard aangezien je vanop grondniveau de verschillende mysterieuze figuren onmogelijk kan zien, wat de mysterie(s) alleen maar mysterieuser maakt. Of het nu ceremoniële figuren zijn om de goden te eren, agrarische kalenders of landingsplaatsen voor ruimtewezens, de lijnen en figuren die we vanuit de lucht zien zijn fantastisch.

Later die dag (als onze magen terug op de juiste plaats zitten) bezoeken we ook nog een begraafplaats die dateert uit deze Nazca cultuur. Alle graven zijn hier al lang leeggeroofd, maar men heeft de vele mummies, die in perfecte staat zijn dankzij het droge klimaat, in ere hersteld en ze een nieuw onderkomen gegeven die sterk gelijkt op hun oorspronkelijke rustplaats.

1 opmerking:

Anke zei

Hallo Hallo Hallo Lieve schatten! blij om te zien dat alles daar nog steeds goed gaat zenne! :-) ik ben bijna helemaal jaloers! Hier gaat ook alles megasupergoed! Verkeer ondertussen al 2 weken in een dromenland ergens ter hoogte van de 7de hemel, kvertel er binnenkort wel meer over! stiekeme vraag: ik zag xtra bestemmingen, betekent dit dat jullie in december nog niet terugkomen? we missen jullie hier wel hé! :D ach, smaar goed da we jullie missen zekers! alleszins ik ga hier nog een beetje met mijn lief tetteren zie :D tot gauw!
xxx
Anke